Help mee
of word lid

Vakantie

Een dwarslaesie of caudalaesie kan het ingewikkelder maken om op vakantie te gaan. Zoals iedereen moet je je natuurlijk afvragen wat voor soort reis je wilt maken: waarheen, hoe lang, individueel of in een groep, wat voor soort accommodatie en vervoer? Daarbij moet je ook nadenken over eventuele aanpassingen die nodig zijn. Welke hulpmiddelen moet je meenemen of ter plaatse regelen, hoe doe je het met de zorg, is de toegankelijkheid een probleem?

Het is handig om tijdig te beginnen met de voorbereidingen voor een vakantie. Kijk rond op internet, doe navraag, zorg dat iedereen de nodige informatie heeft. Het is handig om een lijst te maken van dingen om rekening mee te houden. Maak de lijst zo concreet mogelijk: wat heb je precies nodig? Denk niet te gauw dat het wel in orde is als bijvoorbeeld op een website staat dat een hotelkamer toegankelijk is. Vraag na of is voldaan aan de voorwaarden die voor jóu van belang zijn.

 

Folder

In de webwinkel van DON vind je de folder Rollend op reis, bedoeld voor rolstoelgebruikers. De folder is voor DON-leden gratis.

Reisoverzichten

Kamperen

Laesie-vakantietips

Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors