Help mee
of word lid

Rolstoelen

Een rolstoel voor dagelijks gebruik kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont, op grond van de Wmo.

Er zijn twee hoofdsoorten rolstoelen: de elektrische rolstoel, die elektrisch wordt aangedreven, en de handbewogen rolstoel, die je je zelf aandrijft met je armen of die wordt geduwd door iemand. Er zijn ook trippelstoelen, waarmee je je met je voeten voortbeweegt. Voor sommige sporten wordt een speciale sportrolstoel gebruikt. Uniek Sporten kan adviseren en soms ook een rolstoel uitlenen of kosten vergoeden. Verder zijn er offroad-rolstoelen die geschikt zijn voor moeilijk terrein, zoals het strand.

Er zijn veel typen rolstoelen op de markt en het is lastig om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Wat past het beste bij jou en bij je situatie?

  • Een goede website is Check je zit. De site geeft veel informatie over soorten rolstoelen, de eisen waaraan een rolstoel in jouw situatie zou moeten voldoen, de aanvraag, goed zitten en rijden, enzovoort. Er staan tips van gebruikers op de site en er is een tool waarmee je kunt inventariseren wat voor jou belangrijk is bij een rolstoel.
  • Om te bepalen welke eisen in jouw situatie aan een rolstoel gesteld moeten worden, kun je verder advies vragen aan een ergotherapeut met ervaring op dit vlak, bijvoorbeeld bij een in laesies gespecialiseerd revalidatiecentrum.

Verkeersregels

Functionele aanvullingen handbewogen rolstoel

Je rolstoel verfraaien

Aangepaste kleding en accessoires

Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors