Help mee
of word lid

Hulpmiddelen arm- en handfunctie

Als je door een hoge dwarslaesie je armen en handen minder goed of zelfs helemaal niet kunt gebruiken, heeft dat natuurlijk grote gevolgen. Want normaal gesproken gebruiken we onze handen de hele dag door, bij bijna alles wat we doen. Hulpmiddelen kunnen helpen om toch dingen zelfstandig te blijven doen. 

Er bestaan veel verschillende hulpmiddelen voor mensen met een verminderde arm- en handfunctie. Als je een indruk wilt krijgen, kun je bijvoorbeeld eens rondkijken op www.scouters.nl of www.focalmeditech.nl.

Omgevingsbesturing biedt veel mogelijkheden als je je armen niet of minder kunt gebruiken. Meer informatie daarover staat hier.

Als je door een verminderde arm- en handfunctie hulpmiddelen nodig hebt, is het altijd van belang om je te laten adviseren door een in dwarslaesies gespecialiseerd team. Daar is veel kennis en ervaring aanwezig. Bij de gespecialiseerde revalidatiecentra zijn ook afdelingen voor revalidatietechniek, waar hulpmiddelen op maat worden gemaakt.

 

Hulpmiddelenwijzer Vilans heeft een oriëntatiehulp met informatie over hulpmiddelen ter ondersteuning van de arm- en handfunctie.

Robothandschoen

Robotarm

Hulphond

Handtekening zetten

Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors