Help mee
of word lid

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen en aanpassingen maken het mogelijk om ondanks lichamelijke beperkingen toch zo zelfstandig mogelijk te leven. Er zijn veel soorten hulpmiddelen, en vaak zijn er ook veel verschillende typen en merken op de markt. Bovendien verandert het aanbod voortdurend.

Omdat hulpmiddelen heel belangrijk zijn, geven we op deze plaats een overzicht van mogelijkheden. We zijn daarbij zorgvuldig te werk gegaan, maar het is onmogelijk om een compleet overzicht te geven en dat ook bij te houden. Daarom een oproep aan bezoekers van de site: zie je iets dat niet (meer) klopt of ontbreekt? Laat het weten via info@dwarslaesie.nl! Wij stellen je reactie zeer op prijs, want alleen met elkaar kunnen we de informatie zo goed mogelijk bijhouden.

Als het gaat om de vraag welk hulpmiddel voor jou in jouw situatie het beste is, is het verstandig om gebruik te maken van de deskundigheid van anderen. Dit kan een ervaringsdeskundige zijn, maar ook een professional, zoals een ergotherapeut. Veel kennis is aanwezig bij de in laesies gespecialiseerde revalidatiecentra.

Met dank aan Boy Royackers, DON-lid

 

Website Een site die veel informatie geeft over hulpmiddelen is Scouters. Met onder meer ook keuzehulpen en testvideo’s. 

Vergoeding van hulpmiddelen

Zorgverzekeringswet (Zvw)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Pgb of in natura

Tips: voordat je een keuze maakt

Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors