Help mee
of word lid

Wings for Life, 7 mei 2023

Op 7 mei is er weer Wings for Life, een jaarlijks wereldwijd (hard)loopevenement. Onder het motto ‘run for those who can’t’ wordt geld ingezameld voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. Tijdens het evenement ren - of loop, of rol - je tegelijk met duizenden andere mensen over de hele wereld. Je probeert zo ver mogelijk te komen voordat een virtuele catcher car je inhaalt. Je kunt individueel lopen met de app of vertrekken vanaf een van de groepslocaties in Nijmegen, Oldenzaal en Utrecht.

De jongeren van onze werkgroep Jong met een Laesie lopen en rollen de Wings For Life run vanaf de locatie Nijmegen. Iedereen (ongeacht je leeftijd en of je wel of géén laesie hebt) kan zich aansluiten bij het team.

Alle hardlopers en rolstoelgebruikers die meedoen aan de Wings for Life World Run starten wereldwijd op exact hetzelfde tijdstip, 13.00 uur Nederlandse tijd, en rennen of rollen zo ver als ze kunnen. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de 'virtuele Catcher Car' 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is zijn of haar persoonlijke race afgelopen. Het bijzondere aan de Wings for Life World Run is dus dat iedereen finisht, hoe ver hij of zij ook gelopen heeft!

Meer dan 180.000 hardlopers en rolstoelgebruikers uit 195 landen namen deel aan de Wings for Life World Run 2021, waarmee dit het grootste hardloopevenement in de geschiedenis was. Ook in tijden van de pandemie liepen de deelnemers allemaal afzonderlijk met de Wings for Life World Run App en werden ze achtervolgd door de Virtual Catcher Car. Op 7 mei 2023 kan ook weer iedereen mee doen waar ze zelf willen. Met een groepje vrienden in het park of individueel vanaf je eigen voordeur.

Alle informatie over dit evenement staat op www.wingsforlifeworldrun.com/nl.

 

 

Poster Wings for life

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors