Help mee
of word lid

Welke partijen hebben aandacht voor mensen met een beperking?

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Benieuwd of partijen écht aandacht hebben voor thema’s die belangrijk zijn voor mensen met een beperking of chronische aandoening? Ieder(in) heeft daarvoor de partijprogramma’s bekeken. Dit heeft ook Per Saldo gedaan. Het verschil tussen beide analyses is dat Ieder(in) zich richt op de mens met beperking en Per Saldo meder aandacht heeft voor de noden en wensen van PGB-budgethouders.

Aan de verkiezingen van dit jaar doen 37 partijen mee. Beide analyses richten zich op partijprogramma's van de zittende partijen met 1 of meer zetels in de Tweede Kamer. Daarbij is gekeken naar standpunten die relevant zijn voor de doelgroepen. De lengtes van partijprogramma’s verschillen sterk en dat is van invloed op de analyse. Wanneer partijen een thema niet benoemen, wil dit niet zeggen dat zij het thema niet belangrijk vinden.

Ga voor de analyses naar:

Ieder(in)

Per Saldo

#2MiljoenStemmen en het NPO slotdebat
Via de hashtag #2MiljoenStemmen kun je al een paar weken op social media laten weten wat er volgens jou hoger op de politieke agenda moet komen. Je kunt ook zelf rechtstreeks vragen stellen aan politici. Bijvoorbeeld tijdens het NOS slotdebat op NPO 1 (16 maart, van 20.30 tot 22.00 uur). Het debat is met tolk Nederlandse Gebarentaal te volgen via het kanaal NPO Nieuws.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors