Help mee
of word lid

Webinar toegankelijkheid apps

Digitale toegankelijkheid op het web is niet zozeer iets nieuws, wel zijn de internationale toegankelijkheidsrichtlijnen om digitaal toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking in de loop van de tijd aangescherpt. Wettelijk geldt dit al voor gemeentelijke instanties en overheden, maar ook voor ondernemers komt hier binnen afzienbare tijd verandering in. In verband hiermee is Ieder(in) actief om de digitale toegankelijkheid onder de aandacht te brengen. In het kader daarvan is een Webinar georganiseerd op  donderdag 25 maart van 10.00-11.30 uur. Deelname is gratis.

DigiToegankelijk en Gebruiker Centraal organiseren samen een webinar over de toegankelijkheid van apps. Hoe voldoe je aan de wettelijke verplichting (Besluit digitale toegankelijkheid Overheid) die op 23 juni van kracht wordt? Tijdens dit webinar zal Kristian Mul (productowner bij Logius, Digitoegankelijk) een toelichting geven op de wettelijke verplichtingen en wat daarbij komt kijken.

Ook vertelt een ervaringsdeskundige over hoe lastig het is als hij/zij een app wil gebruiken die niet toegankelijk is en waar hij/zij dan tegenaan loopt. En ben je benieuwd welke hulpmiddelen er bestaan om apps te toegankelijk te maken? Of wil je testen hoe toegankelijk jouw app is? De meest gebruikte hulpmiddelen zijn de schermlezer, stembediening, schakelbediening en toetsenbordbediening. Paul van Workum van Stichting Appt laat deze hulpmiddelen graag aan je zien.

Meld je aan! https://www.gebruikercentraal.nl/agenda/toegankelijkheid-apps/

Ben je na volgen van het Webinar geïnteresseerd en wil je meer weten of meepraten over dit onderwerp, stuur dan een mail naar Martha Pol, secretaris DON 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors