Help mee
of word lid

Uniek Sporten lanceert sporthulpmiddelenplatform

Uniek Sporten lanceert in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het hulpmiddelenplatform ‘Uniek Sporten Hulpmiddelen’. Bij dit platform kun je terecht voor advies, aanvraag en de financiële afhandeling van jouw sporthulpmiddel.

Met een beperking heb je vaak andere hulpmiddelen nodig om te kunnen sporten, zoals een sportrolstoel, handbike of prothese. Maar het aanvragen, financieren het krijgen van advies over een nieuw hulpmiddel kan behoorlijk lastig zijn. Voor tienduizenden sporters met een beperking is dat nog altijd een drempel om te gaan sporten.

De minister heeft Uniek Sporten de verantwoordelijkheid gegeven om de drempel rond sporthulpmiddelen voor jou te gaan verlagen. Dat gaan we doen op het nieuwe platform Uniek Sporten Hulpmiddelen. Dit is de plek waar de kennis van sporthulpmiddelen, begeleiding van aanvraagtrajecten en de aanvullende financiering op één plek samenkomt. Als de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV niet in staat zijn financieel een oplossing voor jou te bieden staat Uniek Sporten Hulpmiddelen met (aanvullende) financiering voor je klaar.

Lees hier meer over dit unieke project. 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors