Help mee
of word lid

Positieve gezondheid – Fit for Life workshop

Op woensdag 11 november van 15:30 tot 17:00 uur organiseert Coloplast de online Fit for Life workshop: ‘Positieve gezondheid’.

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Machteld Huber introduceerde deze bredere kijk op gezondheid in Nederland in 2012. Gezondheid wordt hierin niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet meer het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat immers om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te gaan.

Meer informatie over Positieve gezondheid

Tijdens deze online workshop zal Annemarieke Driessen de deelnemers meenemen in deze bredere kijk op gezondheid. Zij zal door middel van concrete voorbeelden meer vertellen over de zes pijlers die deze nieuwe definitie van Positieve gezondheid omvat:

  1. Hoe voel ik me lichamelijk?
  2. Hoe gaat het mentaal met me?Annemieke Driessen
  3. Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst?
  4. Lukt het me te genieten van het leven?
  5. In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving?
  6. Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit?

Ook zal er zelf aan de slag worden gegaan om de eigen gezondheidswelzijn zichtbaar te maken in het spinnenwebmodel.

Aanmelden!

Over het  Coloplast Fit for Life programma

Deze online workshop maakt deel uit van het Coloplast Fit for Life programma. Fit for Life ondersteunt mensen met een dwarslaesie fit(ter) door het leven te gaan door het geven van adviezen over voeding, praktische tips en richtlijnen voor meer dagelijkse beweging, tips over eropuit gaan en rolstoeltoegankelijke locaties en het delen van inspirerende verhalen.

Met Fit for Life onderschrijft Coloplast haar missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met een darm- en/of blaasprobleem. Fit for Life is ontwikkeld voor en door mensen met een dwarslaesie, hun partners en familieleden en zorgprofessionals.

Uit interviews met de patiëntenvereniging en zorgprofessionals in de revalidatiecentra is gebleken dat rondom ‘fitheid’ thema’s als goede voeding, bewegen en je sociale leven spelen een belangrijke rol spelen om een fit leven te leiden. Met Fit for Life willen we inspireren, motiveren en activeren om in beweging te komen. Voor meer informatie en de inspirerende verhalen ga je naar: www.coloplastfitforlife.nl.

Of like onze Facebook pagina of schrijf je in voor de Fit for Life nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkeling rondom Fit for Life.

Fit for Life Event kalander

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors