Help mee
of word lid

Oproep aan kamercomissie: laat het OV toegankelijk blijven

Op woensdag 4 november wordt in de Tweede kamer gedebatteerd over het openbaar vervoer. Voor veel mensen is het openbaar vervoer van levensbelang om mee te kunnen doen in de samenleving. Om naar school of werk te gaan, familie te bezoeken of naar een belangrijke ziekenhuisafspraak te gaan. Zo ook voor mensen met een dwarslaesie of caudalaesie.  Een fijnmazig, toegankelijk en betaalbaar OV is dan ook een noodzaak.

Het openbaar vervoer staat onder druk. In een oproep van OV bedrijven en reizigersvereniging Rover is te lezen dat het OV straks, ondanks de coronasteun van 750 miljoen, een tekort zal hebben van een half miljard euro in 2021. Zij denken dat zonder extra steun de ritprijzen omhoog moeten of dat er OV lijnen geschrapt moeten worden

Samen met Ieder(in), Oogvereniging Nederland, Wij Staan Op!, Coalitie voor Inclusie, Spierziekten Nederland en de KBO-PCOB hebben wij daarom een oproep aan de Kamerleden gedaan om te zorgen dat het OV voor iedereen fijnmazig, toegankelijk en betaalbaar blijft. In 2021 en de jaren erna. Lees hier de brief.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors