Help mee
of word lid

Op de barricaden voor rolstoelvervoer

Er is een nieuwe regeling in de maak voor rolstoelvervoer. Prima, maar dan moeten wel alle rolstoelers daar gebruik van kunnen blijven maken, vinden de Dwarslaesie Organisatie Nederland , Ieder(in) en Spierziekten Nederland.
Ieder(in), Dwarslaesie Organisatie Nederland en Spierziekten Nederland zijn blij met de verlenging van de overgangstermijn van de code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden). Doel van de code is immers dat mensen die geen transfer kunnen maken naar een vaste zitplaats in de taxibus wel veilig vervoerd kunnen worden in hun rolstoel. Voor mensen met een rolstoel die voorzien is van een ISO-certificering met bijbehorende haaksymbolen werkt de code goed. Voor mensen met een stoel die zodanig is aangepast dat de ISO-certificering niet afgegeven kan worden wordt nu aan een oplossing gewerkt waarmee die stoelen toch veilig vervoerd kunnen worden.
Maar er zijn daarnaast ook nog mensen die graag met de bus mee willen, maar die geen rolstoel hebben met ISO-certificaat. Voor hen is vervanging van de huidige rolstoel naar een ISO-gecertificeerde rolstoel noodzakelijk. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Ieder(in), Dwarslaesie Organisatie Nederland en Spierziekten Nederland vinden het van belang dat de mensen om wie het gaat vervoerd kunnen blijven worden en pleiten daarom voor een realistische overgangstermijn voor die mensen die nog geen ISO-gecertificeerde rolstoel hebben. Zodat ook voor hen de continuïteit van vervoer geborgd is. Daarover gaan we met het ministerie van VWS, het ministerie van I&W en de VNG in gesprek.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors