Help mee
of word lid

Onderzoeksdeelnemers gezocht

De Sint Maartenskliniek en het Radboudumc in Nijmegen doen mee aan een internationaal onderzoek naar een nieuw implanteerbaar neurostimulatiesysteem, ARC-IM. Dit systeem heeft als doel om bij te dragen aan controle van de bloeddruk en aan rompstabiliteit. Onderzocht wordt wat het effect is van het systeem en of toepassing ervan veilig is.

Uit eerder onderzoek is bekend dat elektrische stimulatie van het ruggenmerg de bloeddruk kan helpen stabiliseren en de stabiliteit van de romp kan vergroten. Nu wordt onderzocht of ARC-IM, dat is ontwikkeld door medisch technologiebedrijf Onward Medical, inderdaad helpt hierbij. Het systeem werkt met een implantaat, dat operatief wordt ingebracht bij het Radboudumc. Revalidatie vindt plaats bij de Sint Maartenskliniek.

Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht met een dwarslaesie tussen C3 en T6. Gezocht worden mensen van achttien jaar of ouder die langer dan een maand een dwarslaesie hebben en die last hebben van orthostatische hypotensie, oftewel lage bloeddruk bij het overeind komen. Verdere informatie: Anouk Nijland

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors