Help mee
of word lid

Nieuw: gids Zorgeloos naar het mbo voor studenten met een beperking

De stichting Zorgeloos naar School lanceert aanstaande vrijdag 18 maart de gids ‘Zorgeloos naar het mbo’, door het eerste exemplaar te overhandigen aan Henrike Karremans, directeur MBO bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschap. Het afgelopen jaar is vanuit een coproductie een super praktische gids ontwikkeld voor en door studenten met een chronische aandoening. Met deze gids kan de student, ouder en mbo-professional goed voorbereid samen in gesprek op zoek naar maatwerk. De gids is vanaf 18 maart gratis te bestellen of te downloaden vanaf de website van de stichting.

Gids vol handvatten voor maatwerk 

De gids zit boordevol handvatten en praktische informatie gericht op verschillende sleutelmomenten tijdens de schoolloopbaan, zoals mbo keuze, mbo start, stage en op zoek naar werk. Cindy Wijsbek, adviseur en begeleider passend onderwijs, ROC Albeda, zegt dit over de gids na het lezen:

“Wauw, geweldige documenten. Super dat dit gericht is op de jongeren zelf. Zoveel waardevolle informatie. Geweldige insteek. De student en het team om zich heen. Essentieel om dit samen te doen en dit ook zo te voelen. Super ook om de ervaringsverhalen te lezen. Dat spreekt aan. En erg fijn voor een jongere om te lezen dat je niet de enige bent, lijkt me. En dat het juist goed is om de regie te nemen en assertief te zijn. Dat dit nodig is. Dat dit mag. Dat je niet lastig bent. Heel sterk.”

De gids voorziet in een enorme behoefte

Dat de gids voorziet in een enorme behoefte blijkt uit het feit dat nog voor de lancering twee derde van de 1000 gedrukte gidsen al gereserveerd is.

Bewezen succesformule

De mbo gids is een vervolg op onze populaire gids voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarvan we inmiddels weten dat die aanzet tot meer begrip en maatwerk en bovendien tot minder verzuim en leerachterstand.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors