Help mee
of word lid

Niet praten, maar prikken!

Wij doen een beroep op de minister nu persoonlijk en direct in actie te komen. Het vaccineren zelf gaat te traag, is onduidelijk voor mensen met een medisch risico. Ook duurt het een paar weken voordat specifieke groepen duidelijkheid krijgen. Dan nog is er geen prik en welke arm dan ook gezet.

De voorzitter van DON: “We hebben weken geleden een brief gestuurd, geen reactie zelfs geen ontvangstbevestiging. Wellicht begrijpelijk, want je hebt als minister meer dan duizend brieven gehad. Maar nu is het geduld op. Wij vinden dat alle mensen met een medisch risico begin mei moeten zijn geprikt.”

De koepelorganisaties hebben nogmaals een duidelijke brief aan de minister gestuurd. Daarin pleiten zij voor snelle en concrete actie voor mensen met een medisch risico. Zuurmond zegt met die brief blij te zijn. Volgens hem is de minister nu inderdaad zelf aan zet. “Er zijn omstandigheden dat zorgvuldigheid ten koste van het oplossen van problemen gaat. Als je land wordt aangevallen, dan ga je niet vergaderen: dan kom je in actie. Dat vragen we van de minister persoonlijk: grijp direct in en kom met een agressieve vaccinatiestrategie, te beginnen met mensen met een medisch risico. Ik zeg: niet praten, maar prikken.”

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors