Help mee
of word lid

Met een dwarslaesie zwemmen in Leidse Gracht

Stel je voor dat je een dwarslaesie hebt, en daardoor nooit meer dingen normaal kan doen, laat staan zwemmen… Toch zullen er op 18 september 2021 zwemmers met een dwarslaesie meedoen aan de Rapenburg Race, de jaarlijkse zwemtocht voor een goed doel door de mooiste gracht van Europa.

Samen met revalidatiearts Janneke Stolwijk trainen momenteel een aantal deelnemers keihard. Zij zijn supergemotiveerd om ondanks hun dwarslaesie mee te doen aan dit jaarlijkse evenement in Leiden. Zo dragen zij zelf ook bij aan onderzoek naar hun eigen lichamelijke beperking, want dat is de doelstelling van de race. “Zelfs mensen met een dwarslaesie gaan de grote uitdaging aan om te zwemmen in de gracht tijdens de Rapenburg Race. Ik hoop dat dat heel veel mensen inspireert om ook mee te zwemmen en natuurlijk om te doneren. Het is zeer belangrijk om onderzoek te doen naar dwarslaesie, zodat de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie verbetert,” aldus Janneke Stolwijk.

Tijdens de jaarlijks terugkerende zwemrace in Leiden wordt geld ingezameld voor dwarslaesie onderzoek van o.a. prof. Wilco Peul uit het LUMC en revalidatiearts Janneke Stolwijk van De Hoogstraat in Utrecht.

De Rapenburg Race wordt georganiseerd door 14 Leidse studenten die zich vrijwillig inzetten, nadat een goede vriend en jurist Maarten Jorissen enkele jaren geleden een dwarslaesie opliep als gevolg van een duik in een ondiep zwembad.

Aanstaande zaterdag 6 maart zal de webinar van de Rapenburg Race plaatsvinden als opstap naar de zwemtocht in september. Meedoen met de Rapenburg Race en de webinar kan via een inschrijving op www.rapenburgrace.nl.

Facebook: @Rapenburgrace

Instagram: @rapenburg_race

LinkedIn: Stichting Rapenburg Race

Meer info en/of interviews deelnemers met een dwarslaesie:

Mobiel: +31 (0)6 48 23 57 39 (Shanti Khargi), +31 (0)6 21 43 32 15 (Janneke Stolwijk)

E-mail: info@rapenburgrace.nl

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors