Mantel- en PGBverzorgers uitgezonderd van avondklok met eigen verklaring

Vanaf zaterdag 23 januari geldt er een avondkloktussen  21.00 uur - 4.30 uur. De avondklokregels gelden voorlopig t/m 9 februari. Voor mantelzorgers en pgb-zorgverleners geldt een uitzondering.

Mantelzorg avonduren

Mantelzorgers hebben een ‘Eigen verklaring avondklok’ nodig die ze bij zich moeten hebben als ze tijdens de avondklok de straat op gaan. De verklaring kan worden geprint en ingevuld, maar je kunt de verklaring ook digitaal invullen en op je telefoon bij je dragen.

Actuele informatie voor mantelzorgers en de in te vullen eigen verklaring zijn te vinden op de website Wat betekent de avondklok voor mantelzorgers? 

Pgb-zorgverleners

Pgb-zorgverleners zijn ook uitgezonderd van de avondklok. Een pgb-zorgverlener moet een eigen verklaring plus een werkgeversverklaring kunnen laten zien tijdens avondklok. De verklaringen kunnen worden geprint of je kunt die digitaal invullen en bij je dragen op de telefoon.

Als de zorgverlener op een ronde langs meerdere budgethouders gaat moet de zorgverlener per budgethouder een werkgeversverklaring hebben.

Download hier

Eigen+verklaring_avondklok

Werkgeversverklaring_avondklok

Instructie invullen eigen verklaring en werkgeversverklaring

 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !