Help mee
of word lid

Lopers met een laesie gezocht voor Myosuit onderzoek

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen doet onderzoek naar de effectiviteit van het Myosuit. Op de foto zie je hoe het eruit ziet. Ton Arts, ervaringsdeskundige van DON in de Sint Maartenskliniek, heeft meegedaan aan Wings for Life en maakte daarbij gebruik van een Myosuit. Een elektrisch pak dat mensen met een gedeeltelijke dwarslaesie steunt met lopen. Ton zegt: “Zo gauw ik een beweging maak, ondersteunt het pak bij het lopen. Het is een beetje hetzelfde als een elektrische fiets; als je niet trapt, gebeurt er niks”. Ben jij een loper met een incomplete dwarslaesie (langer dan 6 maanden) en ben je ouder dan 18 jaar? Dan is het interessant voor jou en de onderzoekers om mee te doen. 

Oproep Sint Maartenskliniek
Wij zoeken deelnemers voor een onderzoek naar de effectiviteit van de Myosuit in het dagelijks leven. De Myosuit is een elektrisch hulpmiddel dat ondersteuning biedt tijdens het lopen in de strekking van de heup en de knie. Lopers met een laesie (incomplete dwarslaesie) kunnen problemen ervaren tijdens het lopen en de Myosuit zou daarbij kunnen helpen. De Myosuit, een soort lichtgewicht exosuit, wordt gezien als een soort 'e-bike' voor dagelijkse activiteiten. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de Sint Maartenskliniek. De betrokken revalidatiearts is Ilse van Nes. 

Wat houdt meedoen in?
U wordt geloot in één van de twee groepen in het onderzoek. Wanneer u in groep 1 zit, duurt de studie 12 weken, komt u 5 keer voor een training en 3 keer voor een meting naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Wanneer u in groep 2 zit, duurt de studie 23 weken, u komt 9 keer voor een training en 5 keer voor een meting naar de Sint Maartenskliniek. U kunt in beide groepen de Myosuit 6 weken thuis gebruiken.
Bent u een loper met een incomplete dwarslaesie (>6 maanden) en bent u ouder dan 18 jaar, dan kunt u bij interesse of vragen mailen naar onderzoeker Lara Visch. 

 

Myosuit

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors