Help mee
of word lid

Last van een overactieve blaas? Er zijn oplossingen

Steeds meer mensen melden dat zij hinder ondervinden van een vervelende vorm van aandrang. Een aandrang die maar lastig valt te weerleggen en soms leidt tot incontinentie. De specialisten noemen dit het ‘overactieve blaas syndroom’. “Hier valt iets aan te doen”, weet uroloog dr. Dick Janssen. Hij toont ons de mogelijke stappen op weg naar verbetering.

Bij het overactieve blaassyndroom is sprake van een opslagprobleem in de blaas. Enerzijds kan dat leiden tot een gevoel van ‘urgency’: als mensen aandrang voelen dan moeten zij ook urgent naar het toilet toe. Anderzijds kan het gaan om de ‘frequentie’: mensen zijn vaker dan normaal genoodzaakt een bezoekje aan het toilet te brengen. Een percentage van deze groepen mensen is incontinent. Zij lijden aan onwillekeurige blaaskrampen; het spontaan samenknijpen van de blaas in de opslagfase.

“Er zijn richtlijnen ontwikkeld voor de behandeling van een overactieve blaas vanwege neurogene aandoeningen”, vertelt dr. Janssen. Hij werkt als arts en wetenschappelijk onderzoeker bij het Radboudumc in Nijmegen, en geeft daarnaast klinische zorg bij Andros Klinieken in Baarn en Arnhem.

Welke dat zijn lees je hier.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors