Help mee
of word lid

Landelijke Laesiedag: Leren(d) leven met een laesie

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

In één klap staat alles op z’n kop: leren leven met een laesie is onvermijdelijk

Dwarslaesie Organisatie Nederland organiseert op zaterdag 7 oktober 2023 bij DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen een inspirerende Landelijke Laesiedag. Leren(d) leven met een laesie komt in alle facetten aan bod. Denk aan je ontwikkelen tijdens de revalidatie en daarna, je chronische pijn beïnvloeden en aandacht voor de naaste. En ben je nog geen veertig, dan is Crazy met je Laesie misschien wat voor jou. Op de themamarkt ontmoet je experts op het gebied van onder andere dwarslaesieonderzoek, sport, hulpmiddelen, wonen en werk.

Programma

Vanaf 10.00 uur

Binnenkomst met koffie en thee.

11.00 uur

Welkom door Michèl de Vries, DON-lid en dagvoorzitter.

11.10 uur

Korte Algemene Ledenvergadering van DON. De nieuwe voorzitter Herman Engberink wordt voorgesteld en benoemd. 

 

11:30 uur

Revalideren is Leren – over zelfstandigheid, vrijheid en zelfvertrouwen bij het omgaan met je laesie.

Inge en Coen Vuijk van de Rehab Academy, bieden een frisse kijk op meedoen met een laesie op alle fronten. Zij zetten persoonlijke vragen centraal.

Bewust zijn van je eigen leerstrategie en aanpakgedrag is een belangrijke start van je ontwikkeling tijdens de revalidatie en erna. Op welk onderdeel van je leven wil je stappen zetten? Alle facetten komen aan bod. 

 

12:30 - 14:30 uur

Lunch en themamarkt.

Op de themamarkt ontmoet je experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van dwarslaesie-onderzoek, sport, gezondheid, hulpmiddelen, wonen en werk. Je vindt er informatie over nieuwe ontwikkelingen en producten, en kunt in gesprek gaan over uiteenlopende onderwerpen als zelfstandig ondernemerschap en sporten in de buitenlucht.

14:30 - 15.30 uur 

Keuze uit drie workshops

 

Workshop I: Omgaan met chronische pijn.

Ongeveer 85% van de mensen met een laesie heeft chronische pijnklachten. Eugenie de Ruiter, pijncoach bij Heliomare Revalidatie, gaat onder meer in op de onderliggende mechanismen van pijn, zowel op biomedisch, sociaal als psychisch gebied.

 

Workshop II: Hoe zorg je goed voor jezelf? Voor naasten van mensen met een laesie.

Na een laesie ziet de toekomst van je dierbare en jezelf er heel anders uit en loop je aan tegen nieuwe thema's. Het omgaan met de situatie en het grote verantwoordelijkheidsgevoel kunnen zwaar wegen. Claudia Stinne, coach en zelf partner van iemand met een dwarslaesie, geeft handvatten.

 

Workshop III: Crazy met je laesie. Voor mensen met een laesie (tot veertig jaar).

Je houdt van reizen, sporten en uitgaan. Je wilt meedoen en betrokken zijn, maar hoe dan? Kom speeddaten met andere jonge mensen en ga met elkaar in gesprek over gedeelde interesses. Ontmoet hier Kyra Wessels en Zoë Ritzaleos, enthousiaste trekkers van de DON-werkgroep Jong met een Laesie. 

 

15:30 uur

Presentatie over de Rapenburg Race, door Jim van Tongeren. Op 16 september wordt de vijfde editie gehouden van de Rapenburg Race, een zwemevenement in Leiden waarmee geld wordt ingezameld voor projecten die de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie verhogen.

15:45 uur

Afsluiting programma door de dagvoorzitter.

16:00 - 16.30 uur

Laesiecafé live. Even napraten voor de liefhebbers met een hapje en een drankje.  

Het programma is onder voorbehoud.

Kosten: € 15 per persoon, voor lunch, koffie en thee. Parkeren is gratis.

 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors