Help mee
of word lid

Inclusief coalitieakkoord

Het coalitieakkoord vormt de basis van al het gemeentelijk beleid. Daarom is het belangrijk dat er in dit akkoord aandacht is voor de belangen van mensen met een beperking of chronische ziekte. Lees hier meer over hoe een inclusief coalitieakkoord er uitziet.

Na de verkiezingen maken de partijen die het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders gaan vormen samen een coalitieakkoord. In het coalitieakkoord geven de fracties aan wat zij de komende vier jaar willen bereiken. Daarom is het coalitieakkoord heel interessant voor de belangenbehartiger. 

Wat kun je als belangenbehartiger doen om een coalitieakkoord te krijgen dat de participatie van mensen met een beperking optimaal bevordert? Hoe maak je het coalitieakkoord inclusief? En hoe kun je er vervolgens voor zorgen dat een inclusief coalitieakkoord ook wordt uitgevoerd? Wij zetten de antwoorden op deze vragen op een rij in een informatieblad. Ook laten we een voorbeeld van een inclusief coalitieakkoord zien. Welke bouwstenen zijn nodig voor een inclusief coalitieakkoord?  

Download hier het informatieblad en het voorbeeld van een inclusief coalitieakkoord.  

Bron: Ieder(in)

 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors