Help mee
of word lid

Gratis workshops voor jongeren en jongvolwassenen

Ontwikkel gratis jouw creatieve talent! Online workshops Podcast, Schrijven, Muziek Produceren of Kunst. Op jouw eigen tempo, met lotgenoten en veel leuke opdrachten en projecten om aan samen te werken. Gewoon vanuit huis op het moment dat het jou uitkomt. The Social Challenge is een verzameling van MDT Projecten voor jongeren van 12-30 jaar met én zonder (chronische) ziekte, fysieke of mentale handicap.  
Deelname is gratis en bij elk project krijg je een mooi product cadeau dat thuisgestuurd wordt door @Helping-Heroes MDT. 
Meld je snel aan voor één van de Challenges op www.helping-heroes.nl/social  

Meer informatie
The Social Challenge bestaat uit vier super leuke projecten waarin je jouw talenten ontwikkelt, nieuwe mensen leert kennen en iets kunt betekenen voor een ander. Dit doe je online en vanuit huis op de momenten dat het jou uitkomt. Er zijn wekelijkse online groepslessen en individuele bespreekmomenten met jouw docent. Rekening houdend met de mogelijkheden die jij hebt.

Dit zijn de projecten waar je aan mee kunt doen.

The Art Project: Ontdek de kunstenaar in jezelf!
Tijdens dit project ga je jouw kunstzinnige talenten ontdekken en ontwikkelen. Je gaat aan de slag met tekenen, perspectief, plastische werkvorm/boetseren en krijgt inzicht in beeldtaal. Alle materialen die je nodig hebt krijg je van ons thuis toegezonden. 

The Writers Project: Ontwikkel jouw schrijftalent
Iedereen heeft een verhaal dat het waard is om gelezen te worden. Samen met de docent ga je onderzoeken hoe je jouw verhaal op een leuke en pakkende manier schrijft. In groepsverband maken we de opdrachten zodat je elkaar ook kunt helpen tijdens het project. Bij aanvang krijg je een Digitaal Notepad die jouw geschreven teksten eenvoudig digitaliseert. Dat is nog eens een mooie start!

The Podcast Project: Leer om succesvolle Podcasts te maken
Het maken van een podcast is een geweldige manier om dat op een unieke en persoonlijke manier te doen. Tijdens dit project leer je opnemen en monteren maar ook verschillende gespreks-, vertel- en interviewtechnieken om een pakkende podcast te maken. Als je deelneemt ontvang je een Kleine krachtpatser; Rode NT-USB Mini om je podcasts in goede kwaliteit op te nemen

The Music Project: Leer (digitaal) muziek produceren
Leer stap voor stap hoe je zelf de vetste tracks maakt en muziek produceert! We leren je de basics, maar ook dé trucs van de professionals.

Samen met de andere deelnemers volg jij de groepslessen maar je krijgt ook individuele begeleiding van de ervaren muziek coach en producenten. Met gratis officiële licentie voor Ableton Live Intro en een Novation Launchpad Mini bij deelname.

Hoe en wanneer?
De projecten starten begin maart. De online workshops zijn eenmaal per week ’s avonds en duren ongeveer 1 uur. Daarnaast heb je tijd om in jouw tempo de opdrachten uit te voeren van de workshops waarop je persoonlijke feedback krijgt van je docent. De projecten bestaan uit 12-15 workshops. Als je een keer niet bij de online workshop kan zijn, kun je de opdrachten ook op een ander moment terugkijken via ons beveiligde discord kanaal voor deelnemers.

MDT
Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. MDT projecten worden gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Hierdoor kun jij gratis deelnemen als je tussen de 12 en 30 jaar oud bent en in Nederland woont. Dwarslaesie Organisatie Nederland werkt voor dit MDT project samen met Helping-Heroes.

Doe je met ons mee?

Lijkt het je leuk aan één van deze projecten deel te nemen? Dit kan helemaal gratis. Meld je aan via www.helping-heroes.nl

Heb je vragen? Whatsapp dan met Desiree van Helping-Heroes op 06-20212527.

Heb jij een supergaaf idee voor een (ander) MDT project? Laat het ons dan weten. Wie weet kunnen we een toekomstig MDT project maken gebaseerd op jouw idee.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors