Help mee
of word lid

Geluk in beweging challenge

Oud wereldkampioen Rob Harmeling fietst samen met BN’ers vijf etappes door Nederland om steun te vragen voor re-integratie van (ex-)revalidanten

Nijmegen, 16 januari 2024

Oud-wereldkampioen wielrennen, Rob Harmeling, bundelt tijdens de Geluk in Beweging Challege zijn krachten met bekende Nederlanders om aandacht en steun te vragen voor de reïntegratie van (ex-)revalidanten in het werkveld. Ondersteund door Tour de Tietema zullen de fietsers de uitdaging aangaan door vijf verschillende plaatsen in Nederland te doorkruisen.

Tijdens de officiële lancering op 16 januari werd de Geluk in Beweging Challenge aangekondigd. De challenge is een initiatief van de Maartens Foundation waarmee ze zich inzetten voor het vergroten van kansen voor (ex-)revalidanten; op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

Het niemandsland na revalidatie

Door een ongeluk, een hersenbloeding of gewoon domme pech belanden jaarlijks ruim 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum. Van de een op de andere dag is niets meer hetzelfde. En dat kan iedereen overkomen. Na een lange zware periode van revalidatie komen de verlossende woorden: je mag naar huis. En dan? De afgelegde weg was zwaar maar de weg die voor je ligt is minstens zo zwaar.

De Geluk in Beweging Challenge streeft ernaar de perceptie rond (ex-)revalidatie te veranderen en aandacht te vestigen op de mogelijkheden die deze individuen bezitten in tegenstelling tot de beperkingen die ze hebben opgelopen.

Vijf etappes, vijf plaatsen

De challenge omvat vijf etappes die verschillende plaatsen in Nederland doorkruisen. Van 4 t/m 8 maart fietsen de deelnemers door Veghel, Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Enschede. Men kan de Challenge steunen door mee te fietsen in een of meerdere etappes, te doneren of te sponsoren. Rob Harmeling fietst samen met de steun van oud toprenners, sportvrienden en zorgprofessionals.

Koers naar werk

Met het thema ‘Koers naar Werk’ ligt de komende drie jaar de focus op het ondersteunen van de reïntegratie van (ex-)revalidanten in het werkveld. Eerder maakte RTV Oost een inspirerende docu-serie, genaamd ‘Ongekend Talent!’ waarin veerkracht, doorzettingsvermogen en groei van (ex-)revalidanten centraal stonden.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors