Help mee
of word lid

Een dag uit het leven van....

Een dag uit het leven van is een filmisch initiatief van de stichting Rapenburgrace uit Leiden. Deze stichting organiseert elk jaar een zwemwedstrijd van 800 meter door de bekendste gracht van Nederland. Door de corona-crisis kon de traditionele Rapenburgrace geen doorgang vinden. Deze zwemwedstrijd over 800 meter, door de bekendste gracht van Leiden, wordt jaarlijks gezwommen om geld op te halen voor onderzoek om de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Dit jaar kon de wedstrijd vanwege de pandemie niet doorgaan. Om toch aandacht te kunnen vragen voor mensen met een dwarslaesie heeft een groep Leidse studenten een alternatief bedacht: het produceren van een mini-documentaireserie onder de titel ‘Een Dag In Het Leven Van!’. Vijf achtereenvolgende weken zullen er mini-documentaires geplaatst worden waarin verschillende personen met een dwarslaesie laten zien hoe een dag uit hun leven eruit ziet. Het spits wordt afgebeten door Martha Pol, secretaris van het bestuur van DON.

De stichting hoopt hiermee ook aandacht te krijgen voor dwarslaesiepatiënten en geld op te halen voor onderzoek. Meer informatie over de Rapenburgrace via: www.rapenburgrace.nl.

Meer informatie over de Rapenburgrace via: www.rapenburgrace.nl.

Bekijk hier de video.

https://www.youtube.com/watch?v=5INPrqKnrtE

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors