Help mee
of word lid

Een blik in de toekomst: promotie Rosanne van Dijsseldonk on line

Op vrijdag 7 mei om 14.30 uur promoveert Rosanne van Dijsseldonk aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op haar proefschriftStep into the future  Rosanne onderzocht het effect van twee behandelingen die gericht waren op de mobiliteit van dwarslaesiepatiënten: een loopbandtraining en het gebruik van een exoskelet.

De eerste behandeling bestond uit een loopbandtraining in een virtuele omgeving. De 15 deelnemers, met een incomplete dwarslaesie, moesten op een loopband reageren op geprojecteerde gebeurtenissen, net zoals in een computer game. Door deze training kregen de deelnemers onder andere meer vertrouwen in hun balans, ze gingen sneller lopen en grotere passen maken.

Bij de tweede behandeling werd gebruik gemaakt van een exoskelet, een robotpak dat aan de buitenkant van de benen bevestigd is. Er deden 24 deelnemers mee. De training vergde veel tijd, maar leidde wel tot gezondheidsvoordelen en verbetering in kwaliteit van leven.

Voor de dagelijkse toepassing van het exoskelet zijn er nog wel veel verbeteringen noodzakelijk om de functionaliteit ervan te verhogen. Het toekomstige exoskelet moet bijvoorbeeld klein en licht zijn, op maat gemaakt en moet gebruikt kunnen worden zonder krukken. En bij dat alles natuurlijk ook nog duurzaam en betaalbaar

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors