Help mee
of word lid

Doe mee aan de Meldactie energiekosten

Tijdens de energiecrisis kwamen bij Ieder(in) en onze organisatie veel signalen binnen van mensen met een beperking die door de gestegen energieprijzen in de problemen zijn gekomen. Daarom houdt Ieder(in) tot en met 30 april een Meldactie energiekosten.
 
Extra energieverbruik vanwege beperking of aandoening
De meldactie richt zich op mensen die vanwege hun beperking of aandoening extra veel energie verbruiken. Dus doe mee als je elektrische hulpmiddelen of (medische) apparatuur gebruikt. Of als je je huis extra warm moet stoken vanwege je aandoening.
 
Uitkomsten zijn voor lobby betere regeling
Met het onderzoek wil Ieder(in) achterhalen voor welke toepassingen jij extra energie gebruikt en hoeveel je (ongeveer) extra kwijt bent en wat dat betekent voor je financiële positie. Verder horen ze ook graag wat jij zelf als oplossing voor de extra kosten ziet.

De uitkomsten van de meldactie gebruikt Ieder(in) bij hun lobby. Ze willen namelijk een betere compensatieregeling voor deze extra energiekosten. Want de nu getroffen overheidsmaatregelen – zoals het prijsplafond voor energie – zijn geen goede oplossing. De maatregelen zijn afgestemd op een gemiddeld energieverbruik, terwijl het hier juist gaat om mensen die vanwege hun beperking of aandoening éxtra energieverbruik hebben.

Melden kan online of telefonisch
Je kan je ervaringen online melden via deze link naar de Meldactie energiekosten. Heb je hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst, dan kan je terecht bij het Meldpunt van Ieder(in): 085 – 400 70 22.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors