Help mee
of word lid

De onontdekte laesie

In de rubriek Signalen in het eerste Dwarslaesie Magazine van 2020 dit keer aandacht voor de onontdekte Laesie. Kan een ruggenmergbeschadiging onontdekt blijven? Ja, dat kan, met name bij incomplete en langzaam progressieve dwarslaesies en caudalaesies, waarvan de ontdekking op zich laat wachten. Voor de betrokkene betekent dit geen juiste behandeling en begrip.  Bij een meervoudig trauma kan het soms heel lang duren voordat duidelijk wordt wat de patiënt werkelijk mankeert. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Johan, die op zijn 14e uit het klimrek viel en waarbij rond zijn 50e werd ontdekt, dat hij al jaren met een incomplete dwarslaesie niveau L2/L3 rondliep.

Revalidatiearts Tebbe Sluis pleit in dit artikel dat artsen alerter worden op de mogelijkheid van een dwarslaesie bij behandeling van meerdere klachten bij een ongeluk of vergiftiging door alcohol of drugs, met name waar sprake is van functieverlies,

Het Dwarslaesie Magazine wordt 4x per jaar verspreid onder de leden en donateurs van Dwarslaesie Organisatie Nederland. Lid zijn heeft nog meer voordelen. Nog geen lid? Lees hier welke voordelen het lidmaatschap biedt en meld je aan!

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors