Help mee
of word lid

Code VVR aangepast: onzekerheid voor passagiers met complexe aangepaste rolstoel

De code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) is per 14 januari aangepast. Het doel van de code is veilig vervoer voor iedereen die geen transfer van een rolstoel naar een vaste stoel in de (taxi)bus kan maken. In de vorige code stond dat alleen stoelen met een ISO-certificering veilig vervoerd konden worden.

Zekerheid is nodig

Het loslaten van de ISO-certificering is in theorie een verbetering omdat complexe aangepaste rolstoelen niet altijd in aanmerking komen voor ISO-certificering. Maar de code geeft helaas grote onzekerheid voor passagiers met een complexe aangepaste rolstoel: wat als de chauffeur besluit op basis van veiligheidsoverwegingen een passagier niet mee te nemen? Of als je wel naar je bestemming bent gebracht maar een andere chauffeur voor de terugreis een andere afweging maakt? De praktijk moet uitwijzen of dit goed gaat.

Meld als je niet meekomt

Ieder(in), Dwarslaesie Organisatie Nederland, Spierziekten Nederland en seniorenorganisatie KBO-PCOB willen een oplossing voor deze onzekerheid. Zodat een passagier zeker weet dat hij vervoerd wordt. Wij zijn hier met de vervoerders en rolstoelfabrikanten- en leveranciers over in gesprek en horen graag hoe het gaat in de praktijk. Ben je de afgelopen weken geweigerd door de chauffeur, Bel dan ons meldpunt op 085 – 400 70 22. Je kunt ook mailen: meldpunt@iederin.nl.

Bekijk hier de code en de instructiekaarten voor passagier en chauffeur.

Bron: Ieder(in)

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors