Help mee
of word lid

Check je zit: Zit je wel goed?

Check je zit heet de nieuwe website, een initiatief van Rc Heliomare. Hier vind je informatie over rolstoelen, goede zithouding, tips van gebruikers en nog veel meer.

Als rolstoelgebruiker is het lastig om objectieve informatie te vinden over de geschiktheid van jouw rolstoel. Hoe prettig zou het zijn wanneer je zelf goed geïnformeerd bent en minder afhankelijk wordt van een rolstoeladviseur of ergotherapeut?

De website leert je meer over zitten en rijden in de rolstoel. Daarnaast helpt de site je te bedenken hoe jouw lichaamsmogelijkheden en gebruikswensen goed vertaald kunnen worden in de rolstoel. Dit helpt om zit- en rijproblemen in de handbewogen of elektrische rolstoel te voorkomen.

Op de site vind je ook een screeningstool waarmee je kunt controleren of jouw zit- en rijhouding in de rolstoel oké is. Je kan deze uitkomsten downloaden, net als de checklists die je helpen bij de rolstoelkeuze en -aanmeting. Bekijk ook de filmpjes met handige tips van andere rolstoelgebruikers.

Linda Valent (ergotherapeut en onderzoeker Heliomare R&D) heeft het initiatief genomen om deze website te ontwikkelen met medewerking van vele rolstoelgebruikers en i.s.m. de zit-expertgroep Zitten Zonder Zorgen, Reade, en verschillende patiëntenverenigingen waaronder Dwarslaesie Organisatie Nederland. De site is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van HandicapNL en Heliomare.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors