Help mee
of word lid

Bijzonder Mobiel 4-Daagse gaat door!

De Bijzonder Mobiel 4-Daagse kan in 2021 doorgaan! Van 27 t/m 30 juli kunnen handbikers vier dagen lang 30 kilometer per dag afleggen langs uitgezette routes door de prachtige Peel. Deelnemen met elektrische ondersteuning of een scootmobiel is ook mogelijk. De organisatie heeft maatregelen genomen waardoor het mogelijk is veilig mee te doen. Zo is voorinschrijving dit jaar verplicht en is het aantal startplaatsen verdeeld over tijdslots en dus beperkt. Wees er snel bij!

Na een geslaagde start in 2019, kunnen handbikers in 2021 voor de tweede keer deelnemen aan de Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) in de Peel. Deze jonge vierdaagse is erop gericht om mensen met een bewegingsbeperking de kans te geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.

Aangepaste routes

De routes zijn elk 30 kilometer lang, gaan zoveel mogelijk over egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Start en aankomst zijn in het Midden-Limburgse Meijel.

Coronaproof aanpassingen

De organisatie heeft een aantal zaken aangepast om coronaproof te kunnen toeren:

  • Er is een tijdslotplanning, met een vast aantal startplaatsen per tijdstip. Daardoor is een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.
  • De BM4D biedt in 2021 geen overnachting aan. Wel kan de BM4D bemiddelen voor een overnachtingsaccommodatie. Kijk hier voor adressen.

Gratis ophaalservice voor groepen

De BM4D biedt voor groepen hulpmiddelenvervoer- en opslag tijdens de vierdaagse. Dit wordt gratis mogelijk gemaakt door transportbedrijf Gebroeders van Eijk uit Asten. Binnen een straal van circa 45 km van Meijel haalt dit transportbedrijf uw fietshulpmiddel/handbike/scootmobiel op van een verzamelpunt. Zondag 25 juli is de ophaaldag, op zaterdag 31 juli worden de fietshulpmiddelen weer terug gebracht naar het verzamelpunt. Vervoer gebeurt per vrachtwagen door een ervaren, toegewijde chauffeur, die de vervoers(hulp)middelen met zorg zal behandelen. De voorwaarden en mogelijkheid om een ophaallocatie aan te melden staan vanaf 10 mei op www.bijzondermobiel4daagse.nl.

Kosten en inschrijving

Kosten voor vier dagen zijn € 12,50. Per dag inschrijven kan ook, voor € 5,00 per dag. Wanneer de tocht door coronamaatregelen niet kan doorgaan, wordt het geld teruggestort. Gezien het beperkte aantal startplaatsen is het aan te raden snel in te schrijven. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst van de betaling. Inschrijven kan tot 30 juni 2021 via het inschrijfformulier.

Alle praktische informatie over de tocht, de inschrijving en de servicemogelijkheden is te vinden op www.bijzondermobiel4daagse.nl.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors