Help mee
of word lid

Belastingaangifte 2020: laat geen geld liggen!

De belastingaangifte komt er weer aan en dus is het tijd om te kijken of je bepaalde zorg- of meerkosten hebt die fiscaal aftrekbaar zijn. Het is niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen.

Aftrek van zorg- en meerkosten kan belastingvoordeel opleveren

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt vaak extra kosten met zich mee voor medische zorg, hulpmiddelen en aanpassingen. Maar ook voor bijvoorbeeld kleding of speciale voeding. Vaak komt een deel van deze extra kosten in aanmerking voor aftrek. Hier kun je je voordeel mee doen, doordat je dan geld terugkrijgt van de belastingdienst. Ook als je een laag inkomen of een uitkering hebt. Kijk voor tips op meerkosten.nl

Inkomensondersteuning via de gemeente

Naast de fiscale aftrek van zorgkosten zijn er ook regelingen voor inkomensondersteuning. Deze kun je aanvragen bij je gemeente. Bijvoorbeeld als je meerkosten hebt doordat je een beperking hebt of chronisch ziek bent, maar deze niet zelf kunt betalen door een te laag inkomen of uitkering. In dat geval kun je bij je gemeente aankloppen voor financiële ondersteuning. Ook hierover geeft Ieder(in) uitleg en informatie.

Artikel fiscale aftrek

Namens Ieder(in) verschijnt jaarlijks een artikel over de fiscale aftrek voor zorgkosten. Auteur Kees Dijkman legt daarin uit in welk geval en hoe het doen van de aangifte inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In een stappenplan geeft hij aan hoe je dat doet. Lees hier het artikelDe-aftrek-van-zorgkosten-over-het-jaar-2020-  Het artikel mag vrij gepubliceerd worden (met vermelding auteur Kees Dijkman en bron Ieder(in)).

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors