Help mee
of word lid

Afschaffen mondkapjes in OV voor sommigen te vroeg

In het openbaar vervoer hoeven reizigers sinds woensdag 23 maart geen mondkapje meer op. Voor veel mensen is dat een bevrijding, maar voor anderen is het juist een grote beperking van hun bewegingsvrijheid. We maken ons zorgen om de mensen die vanwege hun gezondheidsrisico het openbaar vervoer gaan mijden en in een isolement komen.

Ieder(in) heeft er bij het ministerie steeds op aangedrongen bij versoepelen rekening te houden met mensen bij wie een coronabesmetting grote gevolgen kan hebben. Wij hebben bepleit mondkapjes te handhaven in het openbaar vervoer en op plekken waar afstand houden moeilijk is, zolang de besmettingscijfers nog hoog zijn. Bovendien willen wij dat mensen met een hoog risico zichzelf kunnen beschermen, door bijvoorbeeld gratis FFP2-maskers te verstrekken. Zo kunnen ook mensen met een kwetsbare gezondheid deel blijven nemen aan het openbare leven. “Oordeel ook niet als mensen nog wel een mondkapje op hebben”, voegt woordvoerder Renée Tuijnman hier in een interview met RTV Utrecht aan toe. “Zij hebben daar hoogstwaarschijnlijk een hele goede reden voor.”

Lees hier het hele artikel en interview van RTV Utrecht hier terug: Afscheid van de coronamaatregelen: mondkapjes af en niet meer testen voor de nachtclub – RTV Utrecht

Bron: Ieder(in)

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors