Help mee
of word lid

8e Editie wereldwijde 'charity run' start op 9 mei 2021

Goed nieuws voor Wings for Life World Run fans: De achtste editie van de wereldwijde ‘charity run’ vindt zeker plaats in 2021. Inschrijven voor het evenement dat op 9 mei 2021 wordt gehouden, kan vanaf dinsdag 17 november op de website van de Wings for Life World Run. Snel zijn is de moeite waard: De eerste 10.000 geregistreerde deelnemers ontvangen een officieel Wings for Life World Run shirt. De Wings for Life World Run is een wereldwijde hardloopwedstrijd waar geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie.

Hardloop app verbindt mensen over de hele wereld

"We zijn blij om nu al te kunnen bevestigen dat de Wings for Life World Run 2021 zal plaatsvinden," zegt Colin Jackson, een voormalige Olympische medaillewinnaar in de 110m horden voor het Verenigd Koninkrijk. "Dankzij onze hardloop app, zijn we volledig onafhankelijk van nieuwe ontwikkelingen. We hebben een software die we al vijf jaar continu ontwikkelen. Dus voor ons is een virtuele run helemaal niet iets nieuws." Het is sinds 2015 al mogelijk om deel te nemen aan de Wings for Life World Run met een app. Naast het live volgen of meten van afstanden tot de Catcher Car zijn er ook mogelijkheden om te delen via Social Media en is er een audio functie om de deelnemers in real time te informeren, vermaken en motiveren.

Wereldwijd evenement in mei wordt steeds groter

Sinds 2014 loopt de Wings for Life World Run-gemeenschap elk jaar in mei samen voor degenen die dat niet kunnen. De lopers en rolstoelgebruikers steunen de Wings for Life Foundation met hun inschrijvingsgeld. Hun doel is om dwarslaesie te genezen. En de groep wordt elk jaar groter. Tot nu toe hebben zich in totaal 700.000 deelnemers uit 195 landen aangemeld voor het evenement en zij hebben in totaal 7 miljoen kilometer gelopen. Daarbij hebben ze met hun inschrijfgeld en donaties bijna 30 miljoen euro voor Wings for Life opgehaald. "De steun die we krijgen is gewoon fenomenaal. De Wings for Life World Run is een belangrijk evenement voor onze stichting. In deze tijden zijn we blij dat we in 2021 weer mensen over de hele wereld kunnen verenigen om samen te rennen voor het goede doel", zegt Anita Gerhardter, CEO van de Stichting Wings for Life.

Catcher Car als mobiele finishlijn

In de Wings for Life World Run beginnen alle hardlopers en rolstoelgebruikers precies op hetzelfde moment om 11 uur 's ochtends UTC. In Nederland begint de loop dus om 13.00 uur. In Tokio is het 22.00 uur 's avonds en in New York is het 7 uur 's ochtends. Nog iets bijzonders: Je loopt zo lang als je kunt en niet naar een vooraf bepaalde finishlijn. Hoe werkt dat? 30 minuten nadat het startschot is gegeven, begint een Catcher Car te bewegen en de deelnemers te achtervolgen. De Catcher Car gaat geleidelijk aan in snelheid toenemen en vangt de ene deelnemer na de andere op, totdat de winnaar alleen loopt. Voor degenen die door de Catcher Car worden gepakt, wordt de run met succes afgerond. In 2020 kon de wereldwijde winnaar in totaal 69,92 kilometer in 4 uur en 12 minuten lopen voordat hij werd gepakt.

Elke deelnemer is een finisher

Het maakt niet uit of je van plan bent om 5 kilometer, 10 kilometer, een halve marathon, marathon of nog verder te lopen: veel lopers en rolstoelgebruikers stijgen boven zichzelf uit dankzij het unieke concept. Velen zetten uiteindelijk de beste persoonlijke prestaties neer. Maar dat is niet waar het om gaat: iedereen is een ‘finisher’ bij de Wings for Life World Run. En de groep is uiteenlopender dan bij bijna elke andere run. Het varieert van atleten van wereldklasse tot aan beginners, van 18-jarigen tot deelnemers van meer dan 80 jaar oud, van lopers tot rolstoelrijders: ze doen allemaal mee voor een goed doel. Dat aspect motiveert misschien wel zo'n groot aantal deelnemers om jaar op jaar met zoveel plezier opnieuw deel te nemen, samen met het feit dat 100% van het inschrijvingsgeld wordt besteed aan onderzoek naar de genezing van dwarslaesie.

Inschrijven voor de Wings for Life World Run op 9 mei 2021 kan hier.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !
Over ons Voor professionals Vraag en aanbod Webshop Agenda Contact

Sponsors