Nooit geen gehandicapten

Zwaar tegen mijn principes had ik me een trappetje op laten sjouwen om een etablissement te betreden waar ik eigenlijk beter buiten had kunnen blijven. Als ik er niet in kan en derhalve niet welkom ben dan besteed ik mijn zuurverdiende centjes liever ergens anders eerlijk gezegd. Maar deze keer kon het niet anders.

‘Hier komen eigenlijk nooit geen gehandicapten’ Was het antwoord van de uitbaatster op mijn geagiteerde vraag over de toegankelijkheid van deze toko. Laten we deze zin eens aan een nadere studie onderwerpen. Ten eerste ‘eigenlijk’ bedoelt ze daarmee dat het stiekem wel gebeurt, maar dat niemand dat heeft gemerkt? En ook nog ‘nooit geen’, ‘altijd wel’ dus? En ‘gehandicapten’. Komen er dan ook geen mensen met een visuele, auditieve of mentale beperking, of – ik zeg maar wat – een lam handje? Die trap is nog lastiger dan ik dacht!

Maar als ze rolstoelers bedoelt dan zou ik willen zeggen. Nogal wiedes, die rolstoelers staan dagelijks bij bosjes onder aan het trappetje te wachten op een wonderbaarlijke genezing. Nee mevrouwtje, hier komen nooit (geen) rolstoelers en weet u waarom niet? Nou, zal ik het verklappen? Ze kunnen er niet iiiiihin!! Dáárom komen er nooit (geen) rolstoelers.

Nooit (geen) pannenkoeken bakken voor je kinderen, en als ze dan vragen ‘Mama, (of papa, wat u wilt) waarom krijgen wij geen pannenkoeken’ doodleuk antwoorden: ‘Omdat jullie eigenlijk nooit (geen)  pannenkoeken eten’ Aaah!!!

Puntje bij paaltje (zo’n rood-witte) heb ik niets gekocht uiteraard, en heb ik met de smoes ‘Ik moet nu echt naar huis want ik moet mijn melk nog pasteuriseren’  eieren voor mijn geld gekozen en mij weer naar beneden laten zeulen, weg van dit nare pand.

En ik had een hoop geld bij me dus nu barst ik van de eieren. Heeft iemand misschien pannenkoekenmeel en een stuk of wat kinderen?

 

BURUGO

 

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo