Weer op Weg

Werken

Leven
  • Caudalaesie
  • Leven

Terug aan het werk is een belangrijk onderdeel van je herstel. Parttime of fulltime werken is een van de snelste manieren om weer op de goede weg te zijn in je leven. Het terugkeren in de buitenwereld en werkomgeving zal je snel weer het gevoel geven dat je het leven weer normaal kan leiden en dat je waardevol bent in de maatschappij.

Het gefaseerd oppakken van je werk vormt een belangrijk deel van je revalidatie. Voor de buitenwereld is een caudalaesie nauwelijks zichtbaar. Zelf merk je een wereld van verschil. Neem daarom de tijd om jezelf weer te ‘ontdekken’. Onderschat het proces van zelf-acceptatie niet. Gelukkig zijn er instanties die je kunnen bijstaan. Vraag het maar eens na bij je bedrijfs- of huisarts.

De mate van belastbaarheid kan verschillen door bijwerkingen van medicatie. Veel mensen met een caudalaesie klagen over een toename van vermoeidheid. Verder is het belangrijk dat je revalidatie niet in de knel komt doordat je alweer te snel te veel uren gaat werken. Je herstel is het belangrijkste! Ga het gesprek aan met je werkgever en met je familie om ze deelgenoot te kunnen laten zijn van je re-integratie.

Foto