Weer op Weg

Introductie/samenvatting

Seks en relaties
  • Caudalaesie
  • Seks en Relaties
bekijk video
bekijk video

Hoe oud je ook bent, of wat je situatie ook is, relaties en seksualiteit zijn een onderdeel van het leven en van wie je bent. Seks en relaties zijn met elkaar verbonden. Dit hoofdstuk maakt duidelijk dat het onderwerp seksualiteit en relaties een plaats moet hebben in de eerste fase van de revalidatie. Vaak is dit het hoofdstuk van de cursus, waar mensen eerst gaan kijken.

We hebben daar veel vragen over maar schamen ons soms ze te stellen. Maar geloof me: er is niet alleen maar slecht nieuws! De informatie in dit hoofdstuk is bij lange na niet compleet. Het maakt een begin, een ingang, om in de toekomst meer te ontdekken over dit onderwerp. Een caudalaesie zal je gedachten, gevoelens, verlangens of voorkeuren over seks niet veranderen. Maar je kunt wel veel vragen hebben over de invloed die het letsel heeft.

Je zult jezelf misschien wel de volgende vragen stellen: Het is mogelijk om met een caudalaesie van seks te genieten, anders dan anders en vol met uitdagingen. Het goede nieuws is dat mannen en vrouwen met een caudalaesie rijke en interessante ervaringen opdoen met seks, seksualiteit en intimiteit. Het hebben van seks is goed voor je relatie, maar heeft ook een aantal andere voordelen. Het werkt ontspannend en heeft een positief effect op pijn, stemmingen en spasmen. Een goed medicijn dus en zonder bijwerkingen.

Foto