Weer op Weg
  • Home
  • Ervaringsdeskundigen
  • Sjaan (T9)

Sjaan (T9)

  • Sjaan
  • T9
Sjaan

Voorstellen

Sjaan liep in 2000 bij een sportongeluk een T9 dwarslaesie op. De incontinentie en de afhankelijkheid in het begin, vond ze erg moeilijk. Zij kreeg informatie van het personeel van het revalidatiecentrum, maar familie en later zijzelf zochten ook veel zelf uit.

bekijk de video

Decubitus

Na het zien van een decubitusplek van een medepatiënt nam Sjaan zich voor om iedere dag haar huid te inspecteren. Een rood plekje betekent direct liggen.

bekijk de video

Koud en warm 

Sjaan zorgt er goed voor dat zij 's winters niet afkoelt. 's Zomers smeert zij met factor 40. Ze kreeg hete thee over haar benen. Ze kreeg ernstige brandwonden, doordat zij niet snel onder de koude kraan komen.

bekijk de video

Emoties 

In het begin, in het revalidatiecentrum was Sjaan hulpeloos. Emoties gingen alle kanten op en werden gedomineerd door alles wat ze niet kon. Het herwinnen van functies geeft haar nu veel vreugde.

bekijk de video

Voeding 

Terwijl Sjaan soep maakt en een eitje bakt vertelt zij hoe zij met behulp van calorieën tellen en meer sporten twintig kilo is afgevallen.

bekijk de video

Fit blijven 

Sjaan is een echte sportvrouw. Zij blijft fit en op gewicht door te handbiken, te tennisen en te roeien.

bekijk de video

Wonen 

Sjaan is volledig zelfstandig. Zij regelt haar huishouden zelf. Alleen voor dingen waar ze echt niet bij kan vraagt zij een ander.

bekijk de video

Werk

Vanwege het contrast tussen wat ze vroeger wel kon en nu niet meer in haar vorige baan, heeft Sjaan een nieuwe baan gezocht en gevonden. Zij heeft met veel inzet zichzelf opgeleid voor haar huidige functie.

bekijk de video

Transfer bed

Sjaan laat zien hoe zij op bed komt en weer terug.

bekijk de video

Huishouden

Even lekker op de bank, maar dan laat Sjaan zien welke oplossing zij heeft voor de was ophangen en stofzuigen.

bekijk de video
Foto