Weer op Weg

Depressieve gevoelens

Emoties
  • Dwarslaesie
  • Emoties

Al die sterke emoties kunnen je utputten. Je hebt geen kracht meer om je te verzetten tegen je lot. Het is volstrekt normaal om depressieve gevoelens en gedachten te ervaren als gevolg van dit ernstige letsel. Dat is een onderdeel van het rouwproces. Je vraagt je misschien af wat het leven nog meer voor je in petto heeft. Mogelijk vind je het lastig om de toekomst positief in te zien. Je verliest de interesse in de dingen waar je voorheen gelukkig van werd – je vrienden, familie of lekker eten en drinken.

Het is niet dat je depressief bent, je hebt depressieve gevoelens; normale gevoelens in een abnormale situatie. Sombere gedachten, wanhoopsgevoelens en innerlijke leegte vormen een onderdeel van het rouwproces. Vecht er niet te hard tegen. Meestal is deze fase  de voorbode van een nieuwe periode. Een periode die mogelijk weer licht laat zien. Het  is lastig om je dat te realiseren als het op dat moment donker en somber voelt.
Dit is ook vaak een angstige fase is, alsof de wanhoop en ellende nooit zal ophouden.
Als je merkt dat het niet vermindert in de loop van de tijd , of als het je gewoon te lang duurt, zoek dan hulp. Praten kan echt helpen.

Foto