Weer op Weg

Voetproblemen

Huid
  • Caudalaesie
  • Huid

Voetschimmel
Voetschimmel ziet er uit als droge, schilferige en rode huid tussen de tenen. Let erop dat je de voeten en tenen goed droogmaakt na het douchen en gebruik een antischimmelpoeder. Als er na een week geen verbetering optreedt, raadpleeg een dokter. Voetschimmel kan een ontsteking veroorzaken waardoor een ziekenhuisopname en antibiotica noodzakelijk zijn.

Ingegroeide teennagels
De eerste tekenen van ingroeiende teennagels zijn rode gebieden rond het nagelbed en in de hoeken van de nagels. Als je dit niet goed verzorgt kan het infecteren.

Koude voeten of warme (winter)voeten
Door stoornissen in de gevoelszenuwen wordt de temperatuur van je huid niet goed meer geregeld. Daardoor kun je last hebben van – afwisselend – extreem koude of juist oververhitte, jeukende (winter)voeten. Je huid voelt meestal koud aan terwijl je het gevoel hebt dat je voeten gloeien. Bij overgang van kou naar warmte kun je jeuk krijgen.

Je voeten en vooral je tenen vertonen alle mogelijke kleuren roze, blauw en paars.

Draag in de winter wollen sokken. Maak, als dat mogelijk is, een wandeling voor het slapen gaan of doe oefeningen met je voeten, beweeg ze even flink. Laat ’s avonds in bed je voeten langzaam warm worden met behulp van een elektrische deken of een lauwwarme kruik. Het is belangrijk dat je voeten niet te snel te warm worden. Zo voorkom je wintervoeten. Pas ook op voor brandwonden, die voel je namelijk niet als je voeten gevoelloos zijn. Maak een kruik dus niet heet en zet de elektrische deken op tijd weer uit.

Foto