Weer op Weg

Goed en slecht nieuws voor mannen

Seks en relaties
  • Dwarslaesie
  • Seks en Relaties

Het goede nieuws?
Viagra en andere medicatie voor erectieproblemen of hulpmiddelen zoals de vacuümpomp en penisring kunnen de meeste mannen helpen een erectie te krijgen en te houden. Deze erectie kan dan gebruikt worden bij geslachtsgemeenschap.
Er zijn ook oplossingen voor de vruchtbaarheid als je kinderen wilt krijgen. Praat met een arts over de mogelijkheden die voor jou geschikt zijn – en ga experimenteren!
Vaak zeggen mensen: “Als ik geen erectie kan krijgen zonder medicatie en als ik het toch niet kan voelen, wat heeft het dan voor zin?” Als jouw definitie van seks en intimiteit is, penis erin – klaarkomen – en dat was het dan, dan heeft experimenteren niet zoveel zin.
Er is echter een heel scala aan andere benaderingen van seks en intimiteit, die wel mogelijk zijn en die jij en je partner misschien meer stimulerend vinden. Bijvoorbeeld, veel vrouwen vinden het sowieso moeilijk een orgasme te krijgen bij geslachtsgemeenschap en vinden misschien stimulatie met de mond of vingers heel fijn.

Het slechte nieuws

Je moet een goede prater worden. Om een bevredigende relatie te krijgen moet je leren over zaken te praten met je partner op een open manier en eerlijk gezegd – dat is voor mannen niet makkelijk!

Foto