Weer op Weg

Experimenteren

Seks en relaties
  • Dwarslaesie
  • Seks en Relaties
bekijk video

Experimenteren met je partner kan heel belonend zijn. Je voelt je misschien niet op je gemak met seksueel experimenteren, maar zoals al een paar keer gezegd is: communicatie en vertrouwen zijn de sleutels.

Seks is belangrijk. Het is een uitdaging om, onder meer door te durven experimenteren, weer een bevredigend seksueel leven bereiken. Het is belangrijk om je niet alleen te richten op de seksuele aspecten. Seks en intimiteit zijn een belangrijk deel van een relatie. Het kan nodig zijn om je te richten op het (opnieuw) opbouwen van de kracht van de relatie. Zo kun je de diepgang krijgen die nodig is om de veranderingen in de seksuele activiteiten te realiseren.

Het is zonde om seks af te schrijven binnen een relatie en te proberen om sex simpelweg te negeren. Praat met je partner. Partners hebben ook hun angsten en onzekerheden die erkend en geaccepteerd moeten worden.
Voor veel mensen lijkt het herontdekken van hun seksualiteit na een ernstig letsel op het proces dat je doormaakt in de eerste seksuele ontmoetingen in je leven. In deze periode van ontdekkingen is er een een unieke mix van spanning, nervositeit, opwinding en emotionele hoogte- en dieptepunten. Bij deze ontdekkingsreis hoort het gevoel van het onbekende en is er de uitdaging om te experimenteren.

Net als bij grote ontdekkingen moet je jullie moed bundelen, en net als bij grote expedities, zul je ontdekken dat door de reis zelf er een sterke en blijvende verbinding ontstaat tussen jou en je partner.

Foto