Weer op Weg

Pijnbehandeling

Medisch
  • Caudalaesie
  • Medisch

Mensen met een caudalaesie hebben vaak het meest last van zenuwpijn of neuropatische pijn. Soms helpt ibuprofen. Maar vaak krijg je medicijnen voorgeschreven die ook bij epilepsie of bij depressie worden gebruikt. Bij deze middelen is het belangrijk om een ‘spiegel op te bouwen’: niet pas een pil nemen als je pijn hebt, maar de medicijnen op vaste tijden innemen in de juiste dosering en over een langere tijd.

Welk medicijn voor jou het beste is, is een kwestie van uitproberen – in overleg met je arts – en ervaren of het helpt en of je niet al teveel last hebt van bijwerkingen.

Een andere vorm van pijnbestrijding is zenuwstimulatie. Hierbij worden de zenuwen in het ruggenmerg gestimuleerd met heel kleine elektrische prikkels. Dat zorgt voor een aangenaam tintelend gevoel in de gebieden waar anders de pijn zit. De tintelingen verdringen dus de pijn. Bij mensen met een caudalaesie zijn de effecten van deze behandelingen nog niet onderzocht en er is weinig over bekend bij mensen met een dwarslaesie. Deze vorm van pijnbestrijding is vaak “het laatste station”.

Foto