caudalaesie-logo

Werkgroep Caudalaesie

Heb jij een caudalaesie of heeft je partner er één?


Lees hier alles over jouw aandoening, verhalen van mensen zoals jij, links naar andere websites. Je kunt ook lid worden van ons besloten caudaforum en zo contact maken met ‘caudagenoten’. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt!

Agenda/nieuws

Stand van zaken - Juni 2020

De werkgroep werd aan het begin van dit jaar door een aantal zaken opgeschrikt.
In eerste instantie het plotselinge vertrek van Ineke Hazelzet (toen de voorzitter van de werkgroep) en later ook nog door het COVID-19 virus.

Het vertrek van Ineke is tijdelijk door Remco Stolp opgevangen, ook al had hij kort hiervoor, na vele jaren, afscheid genomen van de groep.

Het COVID-19 virus maakt dat activiteiten en lotgenotencontacten niet mogelijk zijn, één van de belangrijkste speerpunten van de werkgroep.

De werkgroep bestaat nu uit 4 leden, Martijn van Harteveld had net de gelederen versterkt. Dit is een krappe bezetting, naast de positie van voorzitter zijn we ook op zoek naar enthousiaste leden.

We zoeken leden voor de werkgroep en ook contactpersoon/ervaringsdeskundige op één van de revalidatiecentra.

De werkzaamheden van de werkgroep zijn divers. Naast de organisatie van activiteiten (lopers met een laesiedag, Caudalunch), besteden wij ook aandacht aan lotgenotencontact, nieuwe leden verwelkomen, deelnemen aan werkgroepen van de DON, stukjes aanleveren voor het magazine, etc.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met de werkgroep via cauda@dwarslaesie.nl.

 

Doe je mee? Werkgroep Caudalaesie zoekt actievelingen!

Lijkt het je leuk om activiteiten te organiseren voor lotgenoten? Of wil je graag meehelpen om de zorg en behandeling voor mensen met een caudalaesie te verbeteren? Of zou je, met al jouw ervaring, een waardevolle contactpersoon willen zijn voor mensen met een caudalaesie in het revalidatiecentrum in jouw regio? Dit is je kans om actief te worden! We zoeken namelijk:

 • Leden voor onze Cauda Werkgroep
 • Cauda contactpersonen voor de revalidatiecentra:
  • Rijndam (Rotterdam)
  • Roessingh (Enschede)
  • Maartenskliniek (Nijmegen)

Een combinatie werkgroeplid / contactpersoon revalidatiecentrum is mogelijk.

Heb je interesse en wil je meer weten over deze vrijwilligersfuncties?

Bekijk onze pagina Werkgroep Caudalaesie. Stuur een mailtje naar cauda@dwarslaesie.nl.

20200216-cauda_werkgroep_web-300x183

Afscheid en welkom leden werkgroep caudalaesie

Op 15 februari 2020 kwam het geheel van de werkgroep samen voor de eerste vergadering van het jaar. Op de agenda stond, onder andere, het goedkeuren van het jaarverslag 2019. We namen ook afscheid van Remco Stolp (mede-oprichter van de groep) en Viola de Regt-van der Schaaf (schrijfster voor het Magazine). We zijn allen heel dankbaar voor hun inzet gedurende de (vele) jaren medewerking. Als versterking van de werkgroep heten we Martijn van Harteveld van harte welkom.

Het was goed om elkaar (weer) te ontmoeten!

Caudawebsite_nieuws_duimen_fysio_ZorgkaartNed-e1509958291454-768x278

Ben jij tevreden over je fysiotherapeut?

Schrijf een waardering op Zorgkaart Nederland!

Zo kun je anderen helpen die op zoek zijn naar een goede fysiotherapeut bij hen in de buurt die ervaring heeft met het behandelen van mensen met een dwars- of caudalaesie.

Wil je je steentje bijdragen?
Scroll dan naar onder, naar de grijze balk ‘Ben jij tevreden over je fysiotherapeut?’.

Blaas-, darm- of pijnklachten?

Op de DON website vind je 3 keuzetools:

 1. Een keuzehulp over 3 mogelijke vormen van katheteriseren bij blaasproblemen
 2. Een keuzehulp over de behandeling bij neurogene pijn (‘zenuwpijn’)
 3. Een keuzekaart voor darmproblemen: een overzicht van middelen die helpen bij darmproblemen

De keuzehulpen geven informatie over de voor- en nadelen van mogelijke behandelingen en kunnen je helpen na te gaan wat jij belangrijk vindt bij de behandeling. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van het gesprek tussen de zorgverlener en de betrokkene.

Informatie over de TOMAX operatie

In het DM van september 2016 staat, in het artikel over de bijeenkomst ‘Lopers met een Laesie’, informatie over de presentatie die plastisch chirurg Max Overgoor gaf over de TOMAX operatie die hij uitvoert bij mannen om het gevoel in de penis te herstellen.

Meer informatie vind je hier:

IMG_1825-300x225

Wings for Life World Run zondag 6 mei 2018: doe je mee?

In 2018 doen we als caudalaesies voor de 4e keer wandelend mee aan dit grootste hardloopevenement ter wereld. Ons doel: meer bekendheid voor mensen met een caudalaesie. Lees hier hoe het ons de afgelopen jaren verging als cauda-deelnemers bij Wings for Live (zie onderste grijze balk). Interesse? Stuur een mail naar cauda@dwarslaesie.nl

Caudaroute in ‘Weer op Weg’

In de E-cursus ‘Weer op Weg’ is een caudaroute te volgen: klik op de homepage helemaal onderaan op het caudalaesie-logo en je komt terecht bij een schat aan informatie en films met uitleg en ervaringsverhalen. Neem er eens een kijkje. Ook als je al langer een caudalaesie hebt, stuit je misschien op dingen die je nog niet wist!

Klik hier voor meer dwarslaesie-nieuws

Wat is een caudalaesie, behandeling, revalidatie

Ben jij tevreden over je fysiotherapeut?

Weer op Weg E-Cursus

Keuzehulpen blaas, darmen, pijn

Contact met mensen zoals jij

Caudalaesieverhalen

Tips

Andere websites - Nederlandstalig

Andere websites - Engelstalig