Een ADL hulphond voor Anneke?

Anneke is 57 jaar en woont in Amersfoort, Tootles is 8 jaar en is Annekes officiële ADL hulphond.

Waarom heeft Anneke een hulphond?

Vanwege diverse medische aandoeningen waaronder Spina Bifida Occulta is Anneke al sinds 2010 gebonden aan een rolstoel. Door de operatie aan de Spina Bifida is een caudalaesie ontstaan. Hierdoor lijdt Anneke aan een progressieve verlamming vanaf de heupen naar beneden. Waar zij zich nu nog zelfstandig kan overhevelen van bijvoorbeeld haar rolstoel naar de bank zal dit straks niet meer lukken.

Doordat Anneke jarenlang haar rolstoel zelf rolde is er artrose ontstaan in haar handen en polsen en zijn haar schouders slechter geworden. Dit maakt dat haar bovenlijf ook kwetsbaar is voor overbelasting. In de loop van de tijd is Anneke ook slechthorend en slechtziend geworden. Haar linkeroog is enige tijd geleden operatief verwijderd na jarenlange klachten als gevolg van een netvliesloslating.

Naast de lichamelijke beperkingen lijdt Anneke onder andere aan Chronisch Posttraumatische Stress-stoornis, voort vloeiend uit een belast verleden. Haar geestelijke klachten zijn door de zware medische ingrepen in de loop van jaren alleen maar verzwaard.

Desondanks staat Anneke positief in het leven en is ze voortdurend gericht op oplossingen in plaats van problemen. Ze is een liefdevol mens die iedereen een warm hart toedraagt. Ze heeft ondanks alle tegenslagen, gezorgd voor een liefdevolle omgeving waarin haar dochter kon opgroeien. Ze is daarnaast ook buitengewoon creatief en een zeer getalenteerde tekenares.

Lees meer op de website en klik op: En toen kwam Tootle

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !