Wings for life Worldrun op zondag 5 mei

Ook dit jaar zullen wij vanuit de Sint Maartenskliniek, samen met hardloopvereniging DE LOPER weer een editie rondom de Sint Maartenskliniek organiseren.

Dit jaar hebben we een wel heel bijzondere deelnemer aan de Wings for Life Worldrun. Zoals je wellicht in de media hebt vernomen is er een doorbraak geweest in het herstel van patiënten met een dwarslaesie door het combineren van elektrostimulatie van het ruggenmerg met intensieve revalidatie. Dit onderzoek is o.a. gefinancierd door Wings for Life. De Nederlandse deelnemer aan deze studie, Gert-Jan, zal dit jaar ook lopend deelnemen aan dit evenement. Zijn doel is om met de rollator een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Iets wat hij zonder dit onderzoek nooit had gekund!

Graag nodigen wij je uit om ook mee te lopen of aan te komen moedigen. Wij starten op 5 mei om 13.00 bij de hoofdingang van de Sint Maartenskliniek.

 

Wings for Life – Lopen voor wie dat niet kan

Wings for Life  is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek met als missie een genezing van dwarslaesie. Zij financieren wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Geld inzamelen gebeurt o.a. door het organiseren van de Wings for Life World Run, waarvan het volledige inschrijfgeld naar ruggenmergonderzoek gaat. Dit doet de stichting in samenwerking met Red Bull (die alle administratieve kosten van dit evenement en de stichting vergoeden).

wingsforlifebanner

Rennen of rollen tijdens de Wings for Life World Run op zondag 5 mei, om 13.00 uur

De Wings for Life World Run is een wereldwijd uniek concept voor hardlopers en rolstoel deelnemers.

In Nederland vindt een ‘App Run’ plaats, waaraan je zelfstandig mee kunt doen, waar dan ook in Nederland. Tevens organiseert de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een “georganiseerde App Run” met een uitdagende route rondom het revalidatiecentrum.

·         Met de ‘Wings for Life World Run App’ begint iedereen in de wereld op precies hetzelfde moment te rennen / rollen, met als bijzondere omstandigheid dat je niet naar een finish toe loopt of rolt, maar dat de finish ‘je achtervolgt’.

·         Met een App Run vindt deze achtervolging plaats in de vorm van een “virtuele catcher car”, die op de telefoon van elke deelnemer staat in de speciale Wings for Life app.

·         De race begint om 13.00 uur. De virtuele catcher car start na 30 minuten met rijden met 15 km/u en neemt langzaam toe in snelheid totdat de laatste atleten zijn ingehaald. Je finisht zodra je bent ingehaald! De App run in Nijmegen start bij de Sint Maartenskliniek, Hengstdal 3.

 

 Rol mee met het Coloplast Fit for Life team

fitforlifeColoplast rent zelf met een Fit for Life team mee en wij vragen je om je bij ons aan te sluiten en om mee te doen! Het aanbod van Coloplast bestaat uit:

 

·       Het verdubbelen van de inzet, op basis van de gelden die je vergaart door zich te laten sponsoren door familie en vrienden (tot het maximum van € 5.000,- voor alle Coloplast gesponsorde teams)

·         Het verkrijgen van een mooie bidon en goodiebag.

Aanmelden

Stap 1: Ga naar www.coloplast.nl/wfl en meld je aan.

Stap 2: Download de Wings for Life App:

·         Apple App store (iPhone)

·         Google Play (Android)

 Stap 3: Maak een account aan in de App.

Stap 4: Schrijf je via de App in voor de App-run in Nijmegen door te kiezen voor join an organized app run” of rol vanuit jouw eigen voordeur.

Stap 5: Hang jezelf aan het Coloplast Fit for Life team  door op “join this team” te klikken

Stap 6; Sponsoring. Na inschrijving is het zaak je te laten sponsoren door vrienden en familie. Ga voor praktische informatie naar de website van Wings for life. Coloplast zal alle sponsorbedragen van de deelnemende Coloplastteams verdubbelen tot een maximum van 5000 euro.

Stap 7: Je kunt je bidon afhalen bij de stand van Coloplast op de Wings for Life Worldrun op zondag 5 mei in Nijmegen!

 

 

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !