Topfit: online sportprogramma

Mensen met een beperking kunnen nu ook thuis begeleide sporttrainingen volgen. Het programma TOPFIT van de Dirk Kuyt Foundation biedt video’s met oefeningen, waarbij de instructeur telkens varianten geeft voor verschillende beperkingen. De digitale trainingen overstijgen volgens de Foundation zowel de sociale, financiële als infrastructurele obstakels.

Deelnemers, jong en oud, kunnen nu zelf bepalen waar, wanneer en met wie ze online deelnemen aan deze gratis TOPFIT-trainingen. De Dirk Kuyt Foundation wil meer bekendheid geven aan het programma. Daarom is de organisatie in gesprek met verschillende woon- en zorginstellingen, revalidatiecentra en fysiofitnesspraktijken om TOPFIT te integreren in hun bestaande aanbod.

TOPFIT is gedurende de ontwikkeling getest bij De Hoogstraat Revalidatie en wordt onder andere toegepast in beweeguurtjes van stichting Laurens, Reade en Nieuw Unicum. TOPFIT is één van de projecten van de door ex-profvoetballer Dirk Kuyt opgerichte Foundation, die zich richt op aangepast sporten in de brede zin van het woord.

Bron: Revalidatie Magazine

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !