Stichting Rapenburgrace te gast bij Art

Op 20 augustus 2019 schuiven Maarten Jorissen (jonge man met dwarslaesie) en Professor dr Wilco Peul (neurochirurg LUMC) namens de Stichting RapenburgRace als gasten aan bij het RTL4 programma ‘Zomer met Art’! Zij zullen dan vertellen over hun arts-patiëntrelatie, hun persoonlijke ervaringen en over het doel van de RapenburgRace: het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie door het gericht steunen van onderzoek. Dus zet de tv aan op 20 augustus om 22:30 op RTL4 en kijk mee of kijk uitzending gemist op een later moment!

De aanleiding voor de RapenburgRace is het ongeluk van een goede vriend van de initiatiefnemers: Maarten Jorissen. In de zomer van 2016 liep deze Leidse student een dwarslaesie op door een ongeluk. Na meerdere operaties en lang revalideren startte hij uiteindelijk een jaar later dan gepland met zijn master ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden en is hij inmiddels bijna afgestudeerd. ‘Wij zijn trots op alles wat hij bereikt heeft en hoe positief hij nog altijd naar het leven kijkt. We willen graag iets bijdragen voor mensen die ook een dwarslaesie hebben’,  aldus zijn vrienden. Het doel van de RapenburgRace is dat  mensen die net zoals Maarten een dwarslaesie hebben opgelopen,  worden geholpen om hun leven weer op te pakken.

De RapenburgRace is een zwemwedstrijd van 800 meter in de bekendste gracht van Nederland: Het Rapenburg in de stad Leiden. De start zal zijn aan het begin van het Rapenburg, de finish bij het Van der Werfpark.  Er wordt gezwommen op 21 september 2019 tussen 10 en 16 uur.

De teller staat inmiddels al op meer dan 220 zwemmers, 725 donateurs en een bedrag van € 22.000. Een veelbelovend begin. Met jouw steun wordt dit een uniek evenement van grote allure. Doe mee!!

Kijk ook voor meer informatie op www.rapenburgrace.nl

Maarten is ambassadeur van de RapenburgRace, evenals DON voorzitter Jos Dekkers.

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !