RapenburgRace: zwemmen voor dwarslaesie-onderzoek

Op zaterdag 21 september wordt in Leiden de RapenburgRace gezwommen. Onder het motto ‘Dwars door Leiden’ wordt geld ingezameld voor “het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie”. In de gracht Het Rapenburg wordt een parcours van 800 meter uitgezet. De finish is bij het Van der Werfpark.  Er wordt gezwommen op 21 september 2019 tussen 10 en 16 uur. Deelnemers zamelen geld in voor de Stichting RapenburgRace; de opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor onderzoek- en innovatieprojecten, gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie.

Dit jaar zijn 3 projecten geselecteerd:

•        Een onderzoek van neurochirurg prof dr. Wilco Peul van LUMC

•        Project March van TU Delft

•        Ontwikkeling hand/arm ‘exoskelet’ voor hoge dwarslaesies, initiatief van De Hoogstraat/UMC Utrecht in samenwerking met  Roessingh/Universiteit Twente.

Dit laatste project is een initiatief van revalidatiearts dr. Janneke Stolwijk van De Hoogstraat en een patiënt van De Hoogstraat met een hoge dwarslaesie: Christa Greene. Zie ook:

Ga naar RapenburgRace  voor meer informatie over de race en hoe je kunt bijdragen/inschrijven. De teller staat inmiddels al op meer dan 430 zwemmers, 2275 donateurs en het bedrag van € 75.000 komt in zicht. Met jouw steun wordt dit een uniek evenement van grote allure. Doe mee!! Meedoen kan op vele manieren: zwemmen, sponsoren, zwemmers of sponsors mobiliseren onder familie, vrienden of collega’s. Er zwemmen o.a. teams mee van De Hoogstraat, Heliomare, Roessingh en Rijndam.

Mede-initiatiefnemer van de RapenburgRace is Maarten Jorissen, een oud-revalidant van Rijndam. Ook DON voorzitter Jos Dekkers is een van de ambassadeurs van de Rapenburgrace.

https://www.youtube.com/watch?v=vdZJ38Twbco

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !