Inzameling revalidatiemateriaal voor Oekraïne


De situatie in Oekraïne is ongekend slecht. In de afgelopen weken is er contact geweest met Agape Rehabilitation Center in Lutsk, Oekraïne met de vraag of wij kunnen helpen. Men verwacht dat na deze crisis een grote stroom oorlogsgewonden naar Agape op gang zal komen.

Er zal dan behoefte zijn aan rolstoelen, rolstoelkussens en ander revalidatiemateriaal. Gelukkig hebben Anja de Haan en Evelien Schipperen  (De Hoogstraat Revalidatie) samen met Alle Wielenga al ervaring in het betrouwbaar transporteren van spullen naar Agape. De geleverde spullen zijn steeds goed aangekomen en dankbaar in gebruik genomen. 

Jij  kunt helpen! Meld bij Alle welke overbodige goed werkende revalidatiespullen je beschikbaar wilt stellen voor Oekraïne. Dan maakt hij een afspraak hoe dit uiteindelijk bij Agape afgeleverd kan worden.

Ook hebben we een lijst gekregen met spullen die ze daar nodig hebben en die hier gekocht moeten worden. Daarvoor is geld nodig en uw bijdrage op rekeningnummer NL90INGB0009473942 ten name van Dwarslaesie Organisatie onder vermelding van “Oekraïne” is van harte welkom. Dit is een nummer met ANBI-status en bijbehorend belastingvoordeel. Doneer nu!

Verder zijn er vluchtelingen in een rolstoel plus hun begeleiders uit Oekraïne via het ESCIF initiatief ‘Ukrainian SCI Relief’ opgevangen in Polen, die dienen door te reizen naar bestemmingen elders in Europa. DON spant zich in om ook onderdak voor deze rolstoelers + begeleiders te regelen in ons land. Het ministerie heeft aangegeven de kosten hiervoor te vergoeden.  

Word lid van Dwarslaesie Organisatie Nederland!

Wij bieden betrouwbare informatie, ruime ervaringskennis en scherpe belangenbehartiging.

Word
Lid !