WFL 2017: Zweed met dwarslaesie heeft rollend de grootste afstand afgelegd!

 

Meer dan 4600 deelnemers rennen in Nederland voor diegenen die dat niet kunnen 

De vierde editie van de wereldwijde hardloopwedstrijd, de Wings for Life World Run, was er één van verrassende records. In Breda liep de Oostenrijker Philipp Aiger 71,37 km lang voor de rijdende finishlijn, oftewel de catcher car. “Ik ben blij en kapot, maar het was een geweldige run. Ik kan me niet voorstellen wat beter kon gaan vandaag, alles viel goed”, vertelt Aiger na zijn finish. Ook bij de vrouwen presteerde de Duitse Laura Chacon Biebach het om een afstand te rennen die we in Nederland nog niet eerder hebben gezien: 55,07 km. De 155.000 wereldwijde deelnemers hebben in totaal 6,8 miljoen euro bij elkaar gebracht voor de Wings for Life Foundation, die onderzoek naar de genezing van dwarslaesie steunt.

wfl breda 2017

Foto: Marcel van Hoorn

De Wings for Life World Run is een hardloopwedstrijd die wereldwijd op hetzelfde moment wordt gerend in 24 landen. Een half uur na de start vertrekt in ieder land een rijdende finishauto. Ben je ingehaald door deze ‘Catcher Car’, dan ben je gefinisht. In Nederland was het schaatser Kjeld Nuis die de 4600 deelnemers in Breda achterna ging.

Zweed met dwarslaesie heeft rollend de grootste afstand afgelegd

wfl-anderson_228x165_acf_cropped

Foto: Jorge Ferrari

In Dubai zorgde de Zweed Aron Anderson voor een sensatie. Rollend in zijn rolstoel versloeg hij alle hardlopers. Hij wist de catcher car, die hem op dat moment met 35 km/uur achtervolgende, tot het 92 kilometerpunt voor te blijven en vierde dit met een emotionele speech waarin hij benadrukte hoe belangrijk onderzoek naar dwarslaesie-genezing is: “Op mijn zevende kreeg ik kanker en belandde ik in een rolstoel na een rugoperatie. Het is moeilijk om in een rolstoel te zitten. Het kan heel, heel zwaar zijn. Ik wil iedereen bedanken die deze race mogelijk maakt en geld inzamelt voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie. Ik weet niet of ik ooit nog zou kunnen lopen, maar dat zou wel heel cool zijn.”

 

Op 6 mei 2018 gaat voor de vijfde keer de Wings for Life World Run van start. Houd voor informatie over de Nederlandse Wings for Life World Run www.wingsforlifeworldrun.com in de gaten. 100% van de opbrengst gaat naar onderzoek voor de genezing van dwarslaesie.