RapenburgRace: zwemmen voor dwarslaesie-onderzoek

LogoRapenburgRace2Zwart@2xOp zaterdag 21 september wordt in Leiden de tweede RapenburgRace gezwommen. Onder het motto ‘Dwars door Leiden’ wordt geld ingezameld voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie.

In de “bekendste gracht van Nederland”, het Rapenburg wordt een parcours van 800 meter uitgezet. De start zal zijn aan het begin van het Rapenburg, de finish bij het Van der Werfpark.  Er wordt gezwommen op 21 september 2019 tussen 10 en 16 uur.

Deelnemers zamelen geld in voor de Stichting RapenburgRace; de opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor onderzoek- en innovatieprojecten, gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie. Dit jaar zijn reeds 2 projecten geselecteerd; met een derde project zijn de gesprekken in een ver gevorderd stadium.

Doe mee! De inschrijving is zojuist geopend. De eerste deelnemers en donateurs zijn al bekend. Meedoen kan op vele manieren: zwemmen, sponsoren, zwemmers of sponsors mobiliseren onder familie, vrienden of collega’s. Nadere info over dit initiatief en over hoe je je kunt inschrijven, vind je op:https://rapenburgrace.nl/.

De teller staat inmiddels al op meer dan 220 zwemmers, 725 donateurs en een bedrag van € 22.000. Een veelbelovend begin. Met jouw steun wordt dit een uniek evenement van grote allure. Doe mee!!

DON voorzitter Jos Dekkers is ambassadeur van de Rapenburgrace evenals Christa Greene. Zie onderstaand filmpje.